Exclusief • Maatwerk • Flexibel • Ervaring

iidos adviseert

Advies


Een modern georganiseerd secretariaat

Ik begeleid en adviseer je bij een optimale organisatie van de management­ondersteuning binnen je bedrijf

Wat is het professionaliseren van secretaresses?

Een secretariaat heeft als doel het management en de medewerkers die gebruik maken van haar diensten te ondersteunen. Om dat goed en efficiënt te laten aansluiten kan advies nodig zijn. Advies hoe secretaresses efficiënter kunnen werken, advies hoe de processen binnen een secretariaat geoptimaliseerd kunnen worden, advies over de teamsamenstelling, herstructurering of reorganisatie van een secretariaat, bepalen hoeveel ondersteuning noodzakelijk is, problemen binnen een team aanpakken, individuele coaching: elk advies resulteert in professionalisering van het secretariaat.

Wat is het professionaliseren van het secretariaat

Waarom een secretariaat professionaliseren?

Management en medewerkers maken steeds vaker gebruik van slimme technologische toepassingen via smartphone of laptop. Er wordt steeds meer projectmatig gewerkt en bovendien gebeurt dat steeds vaker plaats- en tijdongebonden. Hierdoor worden andere eisen gesteld aan de managementondersteuning: De secretaresse van nu is flexibel, zelfstandig en breed inzetbaar. Ze is steeds meer de samenwerkingspartner van een manager. Dit vraagt om een andere manier van werken en soms ook andere competenties.

Werkwijze

De Lean-filosofie combineer ik met de werkwijze van een secretariaat. Dit resulteert in een efficiënter werkproces. Verder kijk ik juist naar de menselijke kant: wat zijn ieders talenten, waar zitten kansen binnen het team, hoe zie de teamsamenstelling eruit? Een juiste balans tussen het werkproces en de menselijke kant is de sleutel tot een efficiënt secretariaat.

Mijn werkwijze bestaat altijd als eerste uit een vrijblijvend gesprek om te achterhalen wat de vraag is. Tijdens het gesprek stel ik een aanpak voor die in lijn ligt met jouw verwachting. Mijn aanpak is volledig klantgericht en daarom voor ieder bedrijf, ieder probleem en iedere casus anders. De klant is dus ook ècht koning.

Aan de slag met professionalisering

 

Lean werken en het secretariaat

Voordelen van een efficiënt georganiseerd secretariaat.

Steeds meer bedrijven werken Lean. De filosofie van Lean is ook goed toepasbaar op het secretariaat. Het doel is eliminatie van verspilling (onnodig werk) en het continue verbeteren van de werkzaamheden, om een efficiënt en servicegericht secretariaat te creëren. Een efficiënt secretariaat is van grote waarde voor elk bedrijf.

Aan de hand van een aantal stappen kun je op een relatief simpele manier de werkprocessen binnen jouw secretariaat optimaliseren, waardoor je (nog) efficiënter en effectiever kunt werken. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Neem contact op en samen kijken we wat voor jouw secretariaat de beste manier is!

Een modern georganiseerd secretariaat

De juiste mensen met de juiste capaciteiten op de juiste plek.

Om in te kunnen spelen op de veranderende rol van de secretaresse en de eisen van deze tijd, is het belangrijk dat het secretariaat goed is georganiseerd. Het moderniseren ofwel herstructureren is maatwerk en kan bestaan uit verschillende modules en trainingen, afhankelijk van wensen en problematiek. Daarbij kijk ik naar ieders kwaliteiten en mogelijkheden.

Wil je graag weten welke voordelen een modern georganiseerd secretariaat kan opleveren? Zullen we samen kijken naar de mogelijkheden binnen jullie secretariaat?

Exclusief • Maatwerk • Flexibel • Ervaring

Ieder probleem vraagt om een andere aanpak. Graag kijk ik samen met jou naar de juiste oplossing

Kies voor de beste oplossing

 

Personal coaching

De 1-op-1 benadering om je talenten beter te benutten

Interesse in 1 op 1 coaching? Ik ben ook beschikbaar voor een nog persoonlijkere aanpak. Gezamenlijk kijken we naar jouw talenten en hoe je die beter kunt benutten.

Ga voor de persoonlijke aanpak